Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

TeliaSonera lanseerasi 3G-matkapuhelinpalvelut Azerbaidzanissa

(Compiler News -19.11.2011) TeliaSoneran osaomistuksessa oleva Azercell-operaattori käynnisti 3G-palvelut Azerbaidzanissa. Azercellin asiakkaat voivat nyt käyttää puhelimellaan nopeita ja laadukkaita laajakaistapalveluita.

Azercellin käyttöön ottama 3G-teknologia on jopa 20 kertaa nopeampi kuin mihin tähän asti käytössä ollut 2G-sovellus on antanut mahdollisuuksia. Yhtiön asiakkaat voivat nyt hyödyntää nopeita internetpalveluita, katsoa videolähetyksiä ja siirtää tiedostoja.

"Nopea laajakaistayhteys mahdollistaa myös pankkipalveluiden käytön ja avaa uusia mahdollisuuksia esimerkiksi terveydenhuollon etäpalveluhin", TeliaSoneran Euraasian aluejohtaja Tero Kivisaari kertoo.

Azerbaidzanin väkiluku on yhdeksän miljoonaa ja matkapuhelinliittymien väestöpeitto on 107 prosenttia. Azercell on paitsi maan suurin matkapuhelinoperaattori myös alansa toiseksi suurin yhtiö koko Euraasiassa.

Azercellia hallinnoi Fintur Holdings B.V., jonka omistusosuus yhtiöstä on 51,3 prosenttia. TeliaSonera omistaa puolestaan joko suoraan tai välillisesti 74,0 prosenttia Finturista


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-