Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäläinen liikemiesvaltuuskunta Pohjois-Karjalaan

(Compiler News - 19.11.2011) Kahdenkymmenen venäläisen yritysjohtajan ryhmä aloittaa 21. marraskuuta nelipäiväisen tutustumisen Pohjois-Karjalan tarjoamiin liikesuhteisiin. Vierailu tapahtuu FINRUS Partnership Program -ohjelman puitteissa.

Venäläisvieraiden yritykset sijaitsevat eri puolilla Venäjää, kuten Pietarissa, Petroskoissa, Smolenskissa, Jekaterinburgissa ja Krasnojarskissa. Ne toimivat eri aloilla, joita ovat energia, rakentaminen, metsäteollisuus, puunkäsittely, kalatalous, matkailu, terveys ja hyvinvointi sekä koulutus.

Venäläisjohtajat pääsevät tutustumaan yrityksiin Joensuussa, Outokummussa, Nurmeksessa, Valtimolla, Lieksassa ja Kolilla. Käytännön ohjelmajärjestelyistä huolehtivat Josek Oy ja Pikes Oy.

Fintran Suomen päässä koordinoima FINRUS Partnership Program liittyy Venäjällä toteutettavaan niin kutsuttuun Presidentin ohjelmaan.

"Presidentin ohjelma on suoraan ylhäältä tehty aloite aloite, jonka tarkoituksena on kannustaa ja myös käytännössä valmentaa nuoremman polven venäläisiä yritysjohtajia omaksumaan länsimaisen liikkeenjohdon oppeja", Fintran kehityspäällikkö Tuija Eloranta kertoo.

FINRUS Partnership Program rahoitetaan Suomen lähialuevaroista ja toteutetaan Venäjän talousministeriön ja Suomen Työ- ja elinkeinoministeriön välisenä hankkeena. Ohjelman tavoitteena on kehittää kumppanuussuhteita ja auttaa verkostoitumista venäläisten ja suomalaisten yritysten, organisaatioiden ja eri viranomaisten kesken.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-