Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

EK: Euroopan maiden on helpotettava venäläisten viisuminsaantia

(Compiler News - 4.11.2011) Eurooppalainen elinkeinoelämä esittää, että Venäjän kansalaisten matkustamista EU-maihin helpotetaan siirtymällä pikaisesti monivuotisiin monikertaviisumeihin.

Eurooppalaisten elinkeinoelämän keskusjärjestöjen yhteistyöelin Businesseurope esittää, että Venäjän kansalaisille nyt myönnettävät kerta- ja lyhytaikaiset viisumit korvataan monivuotisilla monikertaviisumeilla. Viisumeja tulisi voida myöntää myös niin, että viisumin voimassaoloaika päättyy, kun passin voimassaoloajasta on jäljellä kuusi kuukautta. Venäjän toivotaan vastavuoroisesti helpottavan samalla tavalla EU-kansalaisten matkustamista Venäjällä. Businesseurope on lähettänyt asiasta kirjallisen esityksen EU-komissaari Cecilia Malmströmille.

Venäjän WTO-jäsenyys sekä neuvottelujen päätökseen saattaminen EU:n ja Venäjän välisestä uudesta perussopimuksesta parantavat taloussuhteita.

"Tämän takia tulee toteuttaa viisumihelpotusten kaltaisia toimia, jotka tukevat kaupan, investointien ja matkailun kasvua", EK:n asiantuntija Timo Laukkanen painottaa. Laukkanen on myös Businesseuropen Venäjä-verkon puheenjohtaja.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-