Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Arctech aloitti toisen arktisen huoltoaluksen rakentamisen Sovcomflot-varustamolle

(Compiler News - 3.11.2011) Arctech Helsinki Shipyard Oy on aloittanut venäläisen varustamoyhtiö Sovcomflotin tilaaman toisen jäätämurtavan huoltoaluksen rakentamisen Helsingin Hietalahden telakalla.

Jäätämurtavat huoltoalukset tulevat palvelemaan Exxon Neftegas Limitedin tuotantolauttaa Arkutun-Dagin öljy- ja kaasukentällä Venäjän kaukoidässä Sahalinin alueella.

Sarjan ensimmäisen aluksen tuotanto käynnistettiin Viipurin telakalla helmikuussa ja nyt aloitettiin sen sisarlaivan rakentaminen suurlohkon koonnilla. Alukset toimitetaan tilaajalle huhtikuussa 2013.

Huoltoalusten lohkoista 37 kootaan Viipurin telakalla ja viisi Helsingissä. Suurin osa lohkotuotannosta tehdään alihankintana Viipurin telakalla, koska Helsingin telakan oma terästuotanto lopetettiin vuonna 2003.

Arctech Helsinki Shipyardin toimitusjohtajan Esko Mustamäen mukaan yrityksen oma työ keskittyy vahvasti projektinjohtoon, suunnitteluun, rungonkoontiin sekä aluksen loppuvarusteluun ja käyttöönottoon.

Arctech Helsinki Shipyardin yhteistyö venäläisen omistajaosapuolen kanssa on myös vahvistumassa. Ensi vuoden helmikuussa aloitetaan Helsingissä United Shipbuilding Corporationin työntekijöiden työssäoppimisohjelma. Tavoitteena on järjestää ensivaiheessa noin sadalle työntekijälle oppimisjakso, jonka aikana heidät tutustutetaan suomalaiseen laivanrakennustapaan sekä työturvallisuuden ja työtapojen perusasioihin.

Joulukuussa 2010 perustettu Arctech Helsinki Shipyard on arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen erikoistunut yhtiö. Sen päätuotteita ovat arktiset erikoisalukset, kuten jäänmurtajat ja muut jäätämurtavat alukset. Arctech on STX Finland Oy:n ja United Shipbuilding Corporationin tasaosuuksin omistama yhteisyritys.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-