Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Buslink-BAS Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

ProAgria avasi suomalaisille elintarvikkeille suoran vientireitin Venäjälle

(Compiler News - 28.10.2011) Kouvolassa toimiva ProAgria Kymenlaakson vientikeskus auttaa kaiken kokoisia suomalaisia elintarviketuottajia pääsemään venäläisen Lend-markettiketjun tavarantoimittajiksi. Lendillä on Pietarissa kuusi supermarkettia ja seitsemäs on rakenteilla.

Lendillä on yli 500 tavarantoimittajaa ja se tuo elintarvikkeita Suomen lisäksi muun muassa Saksasta, Italiasta ja Belgiasta. Ketjulla on Palermossa ja Milanossa samankaltaiset hankintakeskukset kuin nyt Kouvolassa. Ketju myy tuontielintarvikkeet alkuperäisessä muodossaan, mikä profiloi sen hyvätuloisten ostopaikaksi.

Lendin jakelutoiminta ei rajoitu vain omiin pietarilaisiin supermarketteihin, vaan ketju toimittaa tuontitavaroita eri puolille Venäjää. Sillä on myyntiedustukset Jekaterinburgissa, Voronezhissa, Moskovassa, Kazanissa, Krasnojarskissa ja Samarassa. Yhtiö on myös edustettuna Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

ProAgrian kautta Lendille Venäjälle meneviä tuotteita tulee tällä hetkellä seitsemältä suomalaiselta valmistajalta ja sopimusneuvottelut ovat usean yrityksen kanssa työn alla.

"Olemme yhdessä suomalaisyritysten ja Lendin kanssa tehneet paljon työtä jo tässä vaiheessa ja paljon työtä on vielä edessäkin. Kun yritys ottaa yhteyttä meihin niin vientiprosessi käynnistyy välittömästi, olipa kyseessä vientiä suunnitteleva tai jo käytännön vientitoimia haluava yritys", vientikeskuksen kehityspäällikkö Tuula Repo kuvailee.

Seuraava ponnistus on Revon mukaan Suomen maaosaston pystyttäminen Prodexpoon Moskovaan yhdessä Lendin ja suomalaisyritysten kanssa. Prodexpo on suurin elintarvikealan messutapahtuma Venäjällä.

Vientikeskuksen tavarakuljetuksista Lendin sopimuskumppanina vastaa kouvolalainen Viawest Oy. Huolintaan, varastointiin ja Venäjälle menevään transitoliikenteeseen erikoistunut yritys ottaa vastaan elintarvikkeiden valmistajilta tulevat tuotteet ja kokoaa niistä Pietariin menevän lähetyserän. Käytännössä puhutaan autokuorman tai rekkakuorman suuruisesta kertamäärästä.

Ainakin alkuvaiheessa kuljetukset Kouvolasta Pietariin tapahtuvat Lendin kalustolla, mutta Viawest on tarjonnut ketjulle myös omia kuljetuspalveluitaan. Mahdollista on myös, että muualta Euroopasta Lendille tulevat tuotteet kulkisivat jatkossa Kouvolan kautta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-