Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Buslink-BAS Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suomen ja Moskovan taloussuhteiden aluetyöryhmä aloittaa toimintansa

(Compiler News - 26.10.2011) Suomalaiset yritykset saavat jatkossa lisää tukea Moskovassa toimimiseen Suomen ja Venäjän pääkaupungin yhteiseltä aluetyöryhmältä, joka kokoontuu ensimmäistä kertaa lokakuun lopulla Moskovassa. Aluetyöryhmät ovat Suomen ja Venäjän talouskomission käytännön yhteistyön foorumeita.

Lokakuun kokouksessa käsitellään Suomen ja Moskovan välistä yhteistyötä muun muassa energiatehokkaan rakentamisen, biolääketieteen, koulutuksen ja matkailun aloilla.

Suomesta kokoukseen osallistuu 65 yrityksen ja organisaation edustajaa. Tapaamisen puheenjohtajina ovat työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Petri Peltonen ja Moskovan kaupungin ulkoisten taloussuhteiden ja kansainvälisten asioiden osaston päällikkö, ministeri Sergei Tsherjomin.

Työ- ja elinkeinoministeriöllä on vetovastuu Suomen ja Venäjän talouskomission alaisista yhteistyöryhmistä kymmenen Venäjän hallintoalueen kanssa. Ryhmät toimivat paikallishallinnon ja yritysten välisenä informaatio- ja kontaktikanavana. Tavoitteena on yritysten suorien kauppasuhteiden ja investointien edistäminen.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-