Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Lappset Groupille rakennetaan tuotantolaitosta Viroon

(Compiler News - 21.10.2011) Maailman johtaviin leikkipaikkavälinevalmistajiin lukeutuvalle rovaniemeläiselle Lappset Groupille rakennetaan Tänassilman teollisuuspuistoon Virossa tuotantolaitosta, jonka on määrä valmistua joulukuussa.

Tuotantolaitos valmistaa jatkossa metallisia komponentteja ja lopputuotteita leikkivälinekokoonpanoja varten ja sen investointisumma on 2,5 miljoonaa euroa. Tänassilman teollisuuspuisto sijaitsee Tallinnan kupeessa ja alueella toimiville yrityksille on tarjolla riittävän työvoiman lisäksi muun muassa satamapalvelut.

Lappsetin uuden tuotantolaitoksen on tarkoitus aloittaa tuotanto ensi vuoden kesäkuussa. Teollisuuskiinteistön kokonaisala on 4 000 neliömetriä ja sen rakennuttaa ulkopuolinen investoija, jonka vuokralaiseksi Lappset tulee.

Virossa tuotantotoiminnan aloittava Lappset on toiminut jo entuudestaan vientiyrityksenä Viron ja koko Baltian markkinoilla. Jatkossa yritys odottaa myyntinsä kasvavan markkina-alueella, koska myös puhtaasti metallirakenteisille ratkaisuille on kasvavaa kysyntää.

Vuonna 1970 perustettu Lappset on runsaan 40 vuoden kuluessa laajentunut ulkomaille ja kansainvälistyneellä yrityksellä on tällä hetkellä tytäryhtiö Ranskassa, Espanjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Britanniassa sekä nyt myös Virossa. Lappsetin liikevaihto vuonna 2010 oli 45,3 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on tänään noin 320 työntekijää.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-