Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Sanoma myy Latvian kioski- ja lehtijakelutoiminnan norjalaisille

(Compiler News - 15.10.2011) Sanoma Trade on myynyt omistamansa 50 prosentin osuuden latvialaisesta kioski- ja lehtijakeluyhtiö Narvesen Baltija SIA:sta norjalaiselle Reitan-konsernille. Kauppahinta on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Sanoma kirjaa kaupasta noin viiden miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton vuoden 2011 viimeisen vuosineljänneksen tulokseen.

Narvesen Baltija omistaa Latvian johtavan kioskiyhtiön, jonka noin 240 kioskia toimivat kahdella brändillä, Preses Abvieniba ja Narvesen. Lisäksi yhtiö omistaa maan johtavan lehtijakeluyhtiön Preses Servissin.

Sanoma Trade ja Reitan ovat omistaneet Narvesen Baltijan yhdessä vuodesta 1999. Yrityksen liikevaihto vuonna 2010 oli noin 59 miljoonaa euroa ja sen henkilöstö käsitti 240 työntekijää kokoaikaisiksi muutettuna.

Yrityskauppa on osa Sanoman strategiaa, jonka mukaan se keskittää liiketoimintaansa ja panostaa erityisesti mediaan ja oppimisratkaisuihin. Kaupalla ei ole vaikutusta Trade-liiketoiminta-alueen tai Sanoma-konsernin näkymiin vuodelle 2011.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-