releases

Eastern European Markets

YIT:n Pietariin rakentamissa asunnoissa normit ylittäviä ammoniakkipitoisuuksia

(Compiler News - 7.9.2011) YIT:n itse julkistaman tiedon mukaan yhtiön Pietariin rakentamien asuntojen sisäilmasta on löytynyt normit ylittäviä ammoniakkipitoisuuksia, jotka vaikeuttavat asuntojen asianmukaista käyttöä. YIT on toistaiseksi vastaanottanut 40 valitusta asiakkailtaan koskien asuntojen sisäilman laatua. Yhtiö jatkaa selvitystyötä yhdessä asunnonostajien kanssa.

Normaalia korkeampaan ammoniakkipitoisuuteen on todennäköisesti syynä talviaikana runkorakentamisessa käytetyn betonin koostumus. YIT jatkaa selvitystyötä ammoniakin alkuperän varmistamiseksi paikallisten ja suomalaisten asiantuntijoiden avustuksella. YIT:lle betonia toimittaneet yritykset ovat pietarilaisten rakennusyhtiöiden yleisesti käyttämiä ja betonin valmistuksessa käytetyt materiaalit ja ainesosat ovat Venäjällä sertifioituja tuotteita.

YIT on informoinut asiakkaitaan ja sopii tarvittaessa toimenpiteistä vastuullisesti asiakkaidensa kanssa asuntojen myyntisopimusten sekä Venäjän lainsäädännön mukaan. Yhtiö selvittää eri vaihtoehtoja ammoniakkihaittojen poistamiseksi sekä neuvottelee betonitoimittajiensa kanssa mahdollisista korvauksista.

Prosessin taloudellisten vaikutusten arviointi on kesken ja kustannukset riippuvat keskeisesti ongelman ratkaisutavasta sekä vastuunjaosta. Todennäköistä on, että ongelman korjaamisella on negatiivinen taloudellinen vaikutus YIT Oyj:lle.


Compiler´s choice - More News Releases

Archive 2005. News Releases