Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Buslink-BAS Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Lemminkäisellä hyvä työkanta Baltian inframarkkinoilla

(Compiler News - 27.9.2011) Lemminkäinen on saanut kesän ja alkusyksyn aikana Virosta, Latviasta ja Liettuasta merkittäviä infrastruktuuriurakoita. Uusien töiden yhteisarvo on 48 miljoonaa euroa. Baltian infrarakennustyöt ovat jo käynnistyneet ja valmistuvat lokakuuhun 2012 mennessä.

Virossa Lemminkäinen peruskorjaa noin kuusi kilometriä Tallinnasta Latvian rajalle kulkevaa E67-maantietä Pärnun ohikulkutien kohdalla. Lemminkäinen on hankkeen työyhteenliittymän johtava jäsen. Pääväylän korjaamisen lisäksi Lemminkäinen rakentaa muun muassa pyöräteitä ja jalkakäytäviä, meluvalleja, alikulkutunneleita sekä uusia tieliittymiä. Lisäksi yhtiö rakentaa Saugajoen yli 70 metrin mittaisen sillan.

Lemminkäinen on lisäksi mukana Muugan sataman uutta konttiterminaalia rakentavassa työyhteenliittymässä. Yhtiö vastaa osaltaan muun muassa 27 hehtaarin laajuisen terminaalialueen suunnittelusta, pohjatöistä ja alueelle tulevan rautatien rakentamisesta sekä päällystää terminaalikentän. Terminaalin tilaaja on venäläinen kuljetus- ja huolintaliike Rail Garant.

Latviassa Lemminkäinen on saanut merkittäviä tie- ja katurakennushankkeita Latvian tielaitokselta. Riian kehätietä perusparannetaan yhteensä 26 kilometriä. Kehätien urakoihin sisältyvät tien jyrsintä, stabilointi ja päällystäminen sekä yhden sillan peruskorjaus. Riian kehätien hankkeet toteutetaan Lemminkäisen Baltian maiden infrarakennusyksiköiden yhteistyönä. Lisäksi Vilakan ja Karsavan välillä perusparannetaan P-45-maantietä seitsemän kilometriä.

Latviassa Lemminkäinen tekee myös katujen perusparannustöitä Jekabpolsin kaupungille. Tähän hankkeeseen kuuluu maanparannustöitä, jalkakäytävien kiveystä sekä asfalttipäällysteitä.

Liettuassa Lemminkäinen peruskorjaa Vilnan eteläistä ohikulkutietä yhteensä 2,5 kilometriä. Pääväylän peruskorjauksen ja levennyksen lisäksi hankkeeseen kuuluvat vesijohtojen, viemäreiden sekä sähkö- ja kaasulinjojen rakennustyöt. Urakoihin kuuluvat myös asfalttipäällysteet ja 85 metrin mittaisen sillan rakentaminen.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-