Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäläinen Marussia Motors aloittaa maasturituotannon Uudessakaupungissa

(Compiler News - 21.9.2011) Tähän asti urheiluautoja valmistanut venäläinen Marussia Motors aloittaa F2 SUV -maastureiden kokoonpano Valmet Automotiven tehtailla Uudessakaupungissa.

Nikolai Fomenkon vuonna 2009 perustama Marussia Motors valmistaa entuudestaan Moskovan tehtaallaan B1- ja B2 -mallien urheiluautoja. F2-katumaasturi esiteltiin ensimmäisen kerran viime keväänä.

Marussian ratkaisu on varsin poikkeuksellinen, sillä tähän asti autovalmistuksen suuntaus on ollut ulkomailta Venäjälle. Venäläisistä autoista lähinnä vain joitakin kuorma-auto - ja pakettiautomalleja on kokoonpantu muissa IVY-maissa.

Voice of Russia -verkkomedialle antamassaan haastattelussa pääjohtaja Nikolai Fomenko perusteli yhteistyötä Valmet Automotiven kanssa sillä, että Uudessakaupungissa on valmistettu aiemmin suuri määrä Porscheja ja tuotantolaitos sijaitsee maantieteellisesti kohtuullisen lähellä. Lisäksi kapasiteettivajeesta kärsivä Marussia Motors tarvitsee joka tapauksessa toisen tehtaan. Uudessakaupungissa tuotanto on tarkoitus aloittaa vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä ja alkuvaiheessa tuotantomäärä on noin 300 autoa.

Marussia F2 SUV on amerikkalaistyylinen ison kokoluokan premium maasturi, jonka hinta asettunee melko korkealle. Auton teknisiä ominaisuuksia ei vielä tarkemmin esitelty.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-