Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Pauligin Venäjän kahvipaahtimo käyttöön Tverissä

(Compiler News - 15.9.2011) Suomen johtava kahviyritys Paulig on avannut uuden kahvipaahtimon Tverissä Venäjällä. Tver sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla ja etäisyys Moskovaan on noin 170 kilometriä. Paulig on toiminut Venäjällä vuodesta 1992 ja on nyt yksi johtavista paahdetun kahvin markkinoijista.

Paahtimon rakentaminen alkoi vuonna 2009. Rakennuksen on suunnitellut KVA-arkkitehdit Oy ja toteuttanut venäläinen ZAO Haka Moscow. Tuotantolaitoksen kokonaispinta-ala on 5 350 neliömetriä. Paahtimotuotannon kapasiteetti on 6 000 tonnia vuodessa, mutta tuotannon laajentaminen on tarvittaessa mahdollista.

Tuotantolaitos työllistää alkuvaiheessa 40-60 henkilöä, joten Pauligin Venäjän tytäryhtiön OOO Paulig Rusin henkilöstömäärä nousee noin sataan. Venäjän paahtimo toimii samalla tavoin kuin yhtiön Suomen paahtimo. Tuotantoprosessissa on sama logiikka ja molemmilla tehtailla on tuoteturvallisuuden sekä laadun hallinnassa käytössä ISO 22 000 -järjestelmä.

'"Paikallinen tuotanto antaa meille kilpailuetuja. Voimme joustavammin kehittää tuotteita, jotka istuvat paikallisten kuluttajien makutottumuksiin. Ilman tullimaksuja voimme menestyä hintakilpailussa. Myös logistisesti toimintamme suoraviivaistuu ja parantaa asiakaspalvelua", Paulig-konsernin kahviliiketoiminnan johtaja Elisa Markula perustelee.

Paulig keskittyy Venäjällä erityisesti korkealaatuisiin kahveihin. Tverin paahtimo mahdollistaa myös keskihintaisten laatukahvien tuotannon sekä kaupan omien merkkien tarjoamisen asiakkaille.

Tverissä valmistetaan jatkossa kaikki Venäjän ja lähimaiden, kuten Ukrainan ja Valko-Venäjän markkinoille myytävät kahvituotteet. Tunnetuimmat tuotemerkit ovat Paulig Classic, Paulig President ja Paulig Espresso Originale. Suomen ja Baltian kahvituotteet paahdetaan jatkossakin Helsingissä Vuosaaren paahtimolla.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-