Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ruukki toimittaa teräsrakenteita sementtitehdasprojektiin Liettuassa

(Compiler News - 13.9.2011) Rautaruukki on sopinut teräsrakenneurakasta Liettuan suurimpiin kuuluvan rakennusyhtiön Penevezio Statybos Trestasin kanssa. Sopimuksen mukaan Rautaruukki hoitaa Akmenes Cementasin uuden sementtitehtaan teräsrakenteiden valmistuksen ja asennuksen.

Ruukki toimittaa 4 100 tonnia teräsrakenteita yhteensä 16 eri rakennukseen tehdasalueella. Asennukset aloitetaan lokakuussa ja uusi tehdas valmistuu kesällä 2012. Sopimuksen arvo on 5,9 miljoonaa euroa.

Teräsrakenteet valmistetaan Ruukin Gargzdain tehtaalla Liettuassa ja Bolintin Dealin tehtaalla Romaniassa. Ruukki osti vuoden 2008 lopulla teräsrakenteita valmistavan Gensinan Liettuassa vahvistaakseen toimituskykyään ja toimituslaajuuttaan Baltiassa ja itäisen Keski-Euroopan alueella.

"Projekti on erittäin vaativa, sillä toimitukset 16 eri rakennukseen vaativat erityistä toimitustäsmällisyyttä. Paikallinen tuotanto Gargzdaissa mahdollistaa entistä tarkemmat toimitusajat. Lisäksi voimme täydentää toimituksia Blintin Dealin kapasiteetillamme", Ruukin liiketoimintapäällikkö Arturas Barysas sanoo.

Rakennusyhtiö Panevazio Statybos on alallaan suurimpia Liettuassa. Akmenes Cementas kuuluu puolestaan Baltian suurimpiin yrityksiin ja on Liettuan ainoa sementinvalmistaja. Molemmat yhtiöt ovat pörssiyhtiöitä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-