Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Konecranes toimittaa nostureita Klaipedan satamaan Liettuassa

(Compiler News - 13.9.2011) Konecranes on saanut suuren satamanosturitilauksen liettualaiselta JSSC Klaipedos Smelteltä. Nosturit toimitetaan Klaipedan satamaan vuoden 2012 viimeisellä vuosineljännekseltä alkaen. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Tilaus käsittää kolmen STS-satamanosturin ja seitsemän RTG-kumipyöräkonttinosturin toimittamisen. STS-nosturit ovat Post Panamax -kokoa.

Klaipedos Smelte on Klaipedan satamassa toimiva lastausyritys, joka käsittelee ja varastoi kontteja, raskasta ja ylikokoista rahtia, pakastettua lihaa, kalatuotteita ja muuta tavanomaista rahtia. Yritys on osa maailmanlaajuista konttiterminaaliverkostoa, jota valvoo Terminal Investment Limited.

Klaipedos Smelten konttiterminaali avattiin vuonna 2006 ja sen konttiliikenne on kasvanut alusta asti. Kun terminaali vuonna 2007 käsitteli 38 000 TEU-yksikköä, pystyy se nyt käsittelemään vuosittain yli 200 000 konttiyksikköä. Terminaalin pidemmän aikavälin tavoite on tulla miljoonan TEU-yksikön uudelleenlastauskeskukseksi.

STS-nostureiden ulottuma on 51 metriä ja nostokapasiteetti 65 tonnia. RTG-nosturit ovat 16-pyöräisiä ja niiden nostokapasiteetti on 40 tonnia. Nosturit voivat pinota seitsemän konttia päällekkäin ja niiden jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-