Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Outotec toimittaa suuren pelletointilaitoksen Venäjälle

(Compiler News - 12.9.2011) Outotec ja NLMK Novolipetsk Metallugisk Kombinat ovat sopineet suuren pelletointilaitoksen toimituksesta Stary Oskoliin, joka sijaitsee noin 600 kilometriä Moskovasta etelään. NLMK Novolipetsk on osa NLMK-konsernia, joka on yksi maailman suurimmista teräksen tuottajista.

Outotec toimittaa laitoksen yhteistyössä Siemens VAI:n kanssa. Outotecin osuus toimituksesta on noin 150 miljoonaa euroa. Tilaus kirjataan Outotecin kolmannen vuosineljänneksen tilauskertymään ja tuotot tuloutuvat vähitellen kolmen vuoden kuluessa.

Outotec suunnittelee sekä laitoksen että prosessiteknologian, vastaa hankinnoista ja toimittaa tarvittavat prosessilaitteistot. Outotec on myös sopinut pelletointilaitoksen palveluista laitoksen asennus- ja ylösajovaiheessa.

Laitoksen odotetaan valmistuvan vuonna 2014 ja tuottavan NLMK:n Lipitskissä sijaitsevan päätuotantolaitoksen tarvitseman pellettimäärän jo vuonna 2015. Stary Oskolin laitoksesta tulee Venäjän suurin pelletointilaitos, joka tuottaa vuosittain noin kuusi miljoonaa tonnia pellettejä. Uusi laitos on myös Venäjän ensimmäisiä ympäristönäkökulmat huomioiden rakennettuja pellettilaitoksia.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-