Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Lemminkäinen peruskorjaa Tallinnan ja Narvan välistä maantietä

(Compiler News - 31.8.2011) Lemminkäinen on allekirjoittanut Viron tielaitoksen kanssa sopimuksen, joka koskee Tallinnan ja Narvan välisellä E20-maantiellä toteutettavaa tienkorjausurakkaa. Hankkeessa perusparannetaan maantietä 3,5 kilometrin matkalla Haljalan eritasoliittymän kohdalla Lääne-Virumaan maakunnassa. Työt kohteessa on aloitettu maarakennustöillä ja kohde valmistuu vuoden 2013 alussa.

Urakan arvo on vajaat yhdeksän miljoonaa euroa, josta Euroopan unioni rahoittaa 85 prosenttia. Lemminkäinen on viimeisen kahdentoista vuoden aikana tehnyt useita EU:n ja Maailmanpankin rahoittamia tieväylähankkeita Baltian maissa, Ukrainassa ja Moldovassa.

Parannettava tieosuus on rakennettu vuonna 1972 ja raskaasti liikennöity väylä on tällä hetkellä huonossa kunnossa. Tie muutetaan 3,5 kilometrin matkalta nelikaistaiseksi ja urakkaan kuuluu lisäksi runsaasti oheistöitä.

Päätien yli rakennetaan 88 metrin mittainen maantiesilta sekä silta jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Lisäksi Haljalan eritasoristeyksen yhteyteen rakennetaan useita uusia tieliittymiä sekä jalkakäytäviä ja pyöräteitä. Viiden kilometrin osuudelle pystytetään maantien valaisimia sekä rakennetaan 350 metriä äänivallia. Laajat puiden ja pensaiden istutukset sisältyvät samoin urakkaan.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-