Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Metso toimittaa teknologiaa puolalaisen sähköyhtiön biomassakattilaprojektiin

(Compiler News - 30.8.2011) Metso muuttaa Elektrocieplownia Bialystokin Puolan Bialystokissa sijaitsevan kaukolämpövoimalaitoksen hiilikattilan biomassaa käyttäväksi kerrosleijukattilaksi. Tilaajayritys on osa Puolan suurimpiin voimayhtiöihin lukeutuvaa Enea Groupia ja sen päätoimiala on sähkön tuotanto, jakelu ja myynti.

Kaukolämpövoimalaitos otetaan käyttöön joulukuussa 2012. Tilauksen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa ja se sisältyy Metson Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Toimitukseen kuuluvat kattilan muutostyöt, paineastiamuutokset, polttoainekentän laajennus biomassapolttoaineiden osuuden kasvattamista varten, sähköistys ja automaatiojärjestelmät päästöjen sääntelyyn ja valvontaan. Peltoperäisillä polttoaineilla on tehty useita testejä hyvin tuloksin ennen projektin toteuttamista.

Metso on vuodesta 2000 lähtien saanut Puolasta yhteensä seitsemän tilausta kattiloiden muuttamisesta biomassakäyttöisiksi. Yhteistyö EC Bialystokin kanssa alkoi vuonna 2008, jolloin Metso toteutti samanlaisen biomassakattilaprojektin.

Vaikka Puolassa on otettu käyttöön vahvoja kannustimia vihreä energian tuottamiseen on uusiutuvan energian osuus maan energiantuotannosta vain 7,5 prosenttia, kun EU:n vuoteen 2020 mennessä asettama tavoite on 20 prosenttia. Puolan voimalaitosten nykyisistä kattiloista, turbiineista ja generaattoreista noin 80 prosenttia on yli 20 vuotta vanhoja.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-