Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Pienyrityskeskus

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fortum ja Lukoil teknologiayhteistyöhön

(Compiler News - 18.6.2011) Fortum ja venäläinen energiayhtiö Lukoil ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen, joka koskee muun muassa voimalaitosten ja lämpöverkon käyttöä, kunnossapitoa sekä tehonkorotuksia. Pietarin kansainvälisen talousfoorumin yhteydessä solmittu sopimus kattaa myös energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävän tutkimus- ja kehitysyhteistyön.

Sopimuksen taustalla on Fortumin pitkä kokemus käyttö- ja kunnossapitopalveluiden tarjoamisesta venäläisille energiayhtiöille. Fortum suorittaa esimerkiksi tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseen tähtääviä auditointeja Lukoilin voimalaitoksille.

"Yhteistyö maailman johtaviin energiayhtiöihin kuuluvan Lukoilin kanssa antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää energiatehokasta sähkön ja lämmön tuotantoa Venäjällä", Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula arvioi.

Lukoilin päätoimialoja ovat öljyn ja kaasun etsintä ja tuotanto sekä öljytuotteiden jalostus ja myynti. Lukoililla on omistuksia myös energiantuotannossa, kuljetusalalla sekä lämmön ja sähkön myynnissä Etelä-Venäjällä. Lukoil listautui Lontoon pörssiin ensimmäisenä venäläisyhtiönä vuonna 2002.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-