Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Pienyrityskeskus

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Myllyn Paras rakentaa hiutalemyllyn Moskovan alueelle

(Compiler News 17.6.2011) Suomesta tähän asti suoravientiä harjoittanut Myllyn Paras investoi paikalliseen tuotantotoimintaan Domodedevoon Moskovan regioonissa. Yhtiö rakentaa kaupunkiin hiutalemyllyn, joka valmistuu ensi vuoden aikana. Uuden myllyn tuotantokapasiteetti on 26 000 tonnia vuodessa ja investoinnin kustannus on noin 33 miljoonaa euroa.

Myllyn Paras on jo ostanut rakennustontin Domodedovosta. Se on kooltaan 12 hehtaaria ja sille rakennetaan rautatieyhteys. Rakennuskompleksin pinta-alaksi tulee noin 12 000 neliömetriä.

Uuden myllyn sijainti on logistisesti erinomainen. Siitä on hyvät kuljetusyhteydet Moskovan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kohdealueella on noin kaksi kolmasosaa tuotteen jakelupotentiaalista Venäjällä. Alueen väestömäärä on noin 50 miljoonaa ihmistä.

Myllyn Paras Oy:n toimitusjohtaja Pekka Savela perustelee investointia sillä, että Suomessa alan markkinat ovat kypsässä vaiheessa. Yhtiön markkinaosuus Suomen vähittäiskaupan pastamyynnistä on noin puolet ja torttutaikinassa 75 prosenttia. Venäjällä Myllyn Paras -tuotemerkki on tunnettu parinkymmenen vuoden ajan. Siellä kuten Baltian maissa syödään puuroa, kun taas läntisessä Euroopassa sitä ei juuri tunneta.

Venäjän markkinoille Myllyn Paras on tähän asti toimittanut tuotteet Suomesta omaan logistiikkakeskukseen Moskovaan. Uusi mylly aloittaa paikallisen valmistuksen ja käyttää Venäjällä tuotettua kauraa. Yhtiö arvioi hiutalemarkkinoiden pysyvän idässä vakaina, koska puuro on peruselintarvike, jota syödään sekä hyvinä että huonoina aikoina.

Myllyn Paras Oy on suomalainen vuonna 1928 perustettu elintarvikeyhtiö, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita.Yhtiön kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä ja niissä jalostetaan vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa. Myllyn Paras työllistää tällä hetkellä yli sata henkilöä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-