Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suomalainen CCC ja virolainen Webmedia yhdistyvät konserniksi

(Compiler News - 17.5.2011) Suomalainen CCC Corporation Oy ja Viron suurin ohjelmistokehitysyhtiö Webmedia Group AS ovat yhdistyneet alansa johtavaksi ohjelmistotoimittajaksi. Järjestelyssä syntyvä konserni tavoittelee liikevaihtonsa kaksinkertaistamista kolmessa vuodessa.

Konserniyhtiöt CCC ja Webmedia jatkavat toimintaansa aiemmilla nimillään ja organisaatioillaan. Yhdistyvien yhtiöiden arvioitu liikevaihto vuonna 2011 on yli 40 miljoonaa euroa ja käyttökate noin neljä miljoonaa.

CCC:llä ja Webmedialla ei ole päällekkäistä toimintaa, joten henkilöstövähennyksiin ei ole tarvetta. Webmedia hakee uusia työntekijöitä tälläkin hetkellä.

Webmedia on vuonna 2000 perustettu noin 400 ammattilaisen ohjelmistotalo, joka toimii Baltiassa, Keski-Euroopassa ja Lähi-idässä. Sen asiakkaita ovat muun muassa TeliaSonera, Ericsson ja If.

Yhdistymisessä syntyvän uuden konsernin omistavat sijoitusyhtiö Enterprise Investors, Webmedian toimitusjohtaja Priit Alamäe ja osa muista Webmedian ja CCC:n johtajista. Enterprise Investors on Keski-Euroopan suurimpia pääomasijoittajia, johon on sijoittanut muun muassa suomalainen Keva, aiempi Kuntien eläkevakuutus.

Konsernin yhteensä noin 600 asiantuntijan avulla CCC pystyy joustavasti toteuttamaan entistä suurempia ohjelmistohankkeita. CCC voi tarjota uuden kumppaninsa kehittämiä, valmiisiin alustoihin pohjautuvia ratkaisuja niin julkissektorille kuin yritysasiakkaillekin.

Yritysten toimialaosaamiset täydentävät toisiaan. CCC on erityisen vahva teollisuuden ja logistiikan toiminnanohjausjärjestelmien toimittajana ja Webmedia muun muassa rahoituksen, terveydenhuollon ja operaattoritoiminnan puolella.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-