Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ruukki uskoo uuden sandwich-paneelien tuotantolinjan Ukrainassa
kasvattavavan sen markkinosuutta kehittyvillä markkinoilla

Ruukki avaa uuden sandwich-paneelien tuotantolinjan Ukrainan Kopylovin tehtaalle osana Ruukin strategista tavoitetta kasvattaa kehittyvien markkinoiden osuutta liikevaihdosta. Investoinnin arvo on noin viisi miljoonaa euroa ja tuotantolinjan kapasiteetti 1,1 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Ruukki tavoittelee uuden tuotantolinjan avulla merkittävää markkinaosuutta sandwich-paneeleissa Ukrainan ja Venäjän markkinoilla. Puolet tuotannosta menee Ukrainan kotimarkkinoille ja puolet myydään Venäjälle ja muihin lähialueen maihin.

Sandwich-paneeli on esivalmistettu elementti, jossa kahden teräsohutlevyn välissä on eristekerros. Asennusvalmiita paneeleja käytetään erityisesti teollisuus- ja toimitilarakentamisessa.

Ruukki Ukrainan johtajan Yurij Obuchin mukaan rakennusalan yleisen taantuman jälkeen sandwich-paneelien kysynnässä on piristymisen merkkejä. "Paikallinen tuotantolinja merkitsee tasalaatuisia tuotteita jopa kolme kertaa aiempaa nopeammilla toimitusajoilla," Obuch sanoo.

Ukrainan tuotantolinjan viimeistelyssä käytettiin asiantuntijaosaamista Suomesta, Puolasta ja Italiasta. Ruukki valmistaa sandwich-paneeleja lisäksi Suomessa Alajärven, Puolassa Obornikin, Romaniassa Bolintin Dealin ja Venäjällä Obninskin tehtailla.

Ruukilla on tuotantoa kahdella paikkakunnalla Ukrainassa. Kopylovissa valmistetaan julkisivupaneelien lisäksi teräskattoja ja kantavia kattolevyjä ja Antrasitissä on maalipinnoituslinja. Tuotantopaikkakuntien lisäksi Ukrainassa on 19 paikallistoimistoa tai asiakaspalvelukeskusta suurimmissa kaupungeissa. Työntekijöitä Ukrainassa on 360.

Markkinointinimeä Ruukki käyttävä Rautaruukki toimittaa metalliin perustuvia komponentteja, järjestelmiä ja kokonaistoimituksia rakentamiseen ja konepajateollisuudelle. Metallituotteissa yhtiöllä on laaja tuote- ja palveluvalikoima. Yhtiöllä on toimintaa 27 maassa ja henkilöstöä noin 11 700. Liikevaihto vuonna 2010 oli noin 2,4 miljardia euroa. Osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (Rautaruukki Oyj: RTRKS).


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-