Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

UPM myy Venäjän puunhankintayhtiönsä amerikkalisille

(Compiler News - 14.4.2011) UPM myy omistusosuutensa venäläisestä puunhankintayhtiö ZAO Tikhvinsky Komplexny Lespromhosista amerikkalaiselle International Paperille. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kaupan hintaa ei julkisteta. Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää vielä Venäjän viranomaisten hyväksynnän.

Sopimuksen mukaan puunhankintayhtiön toiminta, sen vakituinen henkilöstö sekä hakkuuoikeudet 184 000 hehtaarin metsäalueeseen Tihvinässä Leningradin läänissä siirtyvät International Paper Russia Holding B.V:lle.

UPM hankki Tikhvinskyn vuonna 2005 ja on kehittänyt yhtiön toimintaa ja kannattavuutta merkittävästi. Yhtiölle myönnettiin vuonna 2007 FSC-ympäristösertifikaatti, mikä on osoitus yhtiön onnistumisesta ympäristöasioiden hoidossa.

"Tikhvinsky on antanut UPM:lle mahdollisuuden perehtyä Venäjän metsätalouteen sekä kehittää sitä. Yhtiön Venäjän puunhankinnan linjauksia on kuitenkin uudelleen arvioitu ja olemme päättäneet myydä hakkuuoikeudet Tihvinässä", UPM:n Metsä ja Sahat -liiketoiminnan johtaja Tuomo Visanko selvittää.

International Paper on on globaali paperia ja pakkauksia vakmisttava yhtiö, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Venäjällä, Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Memphisissä Tenneseessä. Yhtiön palveluksessa on noin 59 500 henkilöä yli 24 maassa ja sen nettomyynti vuonna 2010 oli yli 25 miljardia dollaria.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-