Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suositun Allegro-junan vuorot kaksinkertaistuvat kesästä alkaen

(Compiler News - 6.4.2011) Helsingin ja Pietarin välinen junamatkustus on kasvanut nopean Allegro-junan aloitettua liikennöinnin viime joulukuussa. Tammi-maaliskuussa junamatkojen määrä kasvoi kaupunkien välillä 34 prosenttia edellisvuotisesta.

Kesästä alkaen Allegro-vuorot kaksinkertaistuvat ja vaihtoehdot sekä liikematkustajille että vapaa-ajan matkustajille lisääntyvät. Toukokuun 29. päivästä lukien Helsingistä Pietariin alkaa kulkea joka päivä neljä vuoroa ja vastaavasti Pietarista Helsinkiin neljä vuoroa. Tällä hetkellä vuoroja on kaksi suuntaansa. Kesään mennessä liikenteeseen saadaan kaikki neljä Allegro-junayksikköä, jotka on tilattu.

Kevään vilkkaimmiksi viikonlopuiksi Venäjän-liikenteeseen lisätään ylimääräisiä junavuoroa. Välillä kulkee pääsiäisenä sekä muutamana toukokuun viikonloppuna Allegro-junien täydennyksenä lisävuoroja, jotka ajetaan vanhemmalla junakalustolla. Vappuviikonloppuna Pietarin ja Helsingin välillä ajetaan myös kaksi edestakaista Allegro-lisävuoroa. Vappuliikenteessä kulkee ylimääräinen junapari myös Moskovan ja Helsingin välillä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-