Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Buslink

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Metsolle biomassavoimalan tilaus Latviasta

(Compiler News - 22.3.2011) Metso toimittaa Latviaan yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon tarkoitetun biomassavoimalaitoksen. Tilaajana on SIA Granuul Invest ja laitos sijoittuu Launkalnen kuntaan Latviassa.

Voimalaitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power. Toimitukseen sisältyy Metson toimittama laitoksen automaatiojärjestelmä. Tilauksen arvo on noin 15 miljoonaa euroa ja se sisältyy yhtiön Energia- ja ympäristöteknologian liiketoiminta-alueen vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin.

Biomassavoimalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa ja sen pääasiallisen polttoaineena käytetään erityyppisiä metsätähteitä, kuten kuorta ja haketta tai jyrsinturvetta. Laitos tuottaa 15 megawattia lämpöä ja 6,4 megawattia sähköä. Tästä osa hyödynnetään asiakkaan tontilla sijaitsevalla pellettitehtaalla. Valtaosa sähköstä myydään valtakunnan verkkoon.

SIA Granuul Invest on bioenergiaan ja uusiutuvan energian tuotantoon keskittyvän yksityisen sijoitusyhtiön AS Granuul Investin latvialainen tytäryhtiö. AS Granuul Invest on Baltian suurin pellettien tuottaja ja Euroopan laajuisesti kolmen merkittävimmän joukossa. Vain kaksi kuukautta sitten Metso kertoi vastaavanlaisesta toimituksesta samalle asiakasryhmälle sen Viron yksikköön.

MW Power on Metson ja Wärtsilän yhteisyritys, joka toimittaa keskisuuren ja pienen kokoluokan voima- ja lämpölaitoksia uusiutuville polttoaineille. Yrityksen ratkaisuissa yhdistyvät ajanmukaisin teknologia, toimitusvarmuus ja kattava huoltotoiminta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-