Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Buslink

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Citycon hankkii kolmannen kauppakeskuksen Tallinnasta

(Compiler News - 21.3.2011) Citycon on sopinut ostavansa kauppakeskus Kristiinen, joka on Tallinnan toiseksi suurin kauppakeskus Cityconin jo omistaman Rocca al Maren jälkeen.

Kristiinen myyjänä on Baltian johtaviin kiinteistökehittäjiin lukeutuva Pro Kapital. Kauppasumma on noin 105 miljoonaa euroa. Kauppa edellyttää Viron kilpailuviranomaisen hyväksynnän ja sen arvioidaan toteutuvan tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Kauppakeskus Kristiine sijaitsee Tallinnan keskustan yhden pääväylän varrella ja sillä on laaja, noin 270 000 asukkaan vaikutusalue. Keskuksen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 42 600 neliömetriä sen jälkeen kun sitä viime syksynä laajennettiin yli 12 000 neliötä. Kristiinen ankkurivuokralaisia ovat Prisma sekä Marks & Spencer.

"Kristiine on tunnettu ja menestyvä kauppakeskus, jossa on 170 liikettä ja hyvät vuokralaiset. Lisäksi se on saavuttanut hyvät kävijäluvut ja myyntitulokset", Cityconin Baltian maajohtaja Harri Holmström toteaa.

Citycon rahoittaa kaupan olemassa olevista luottolimiiteistään. Hankinta kasvattaa vuokratuloja ja parantaa Cityconin Baltian toimintojen kannattavuutta. Sen odotetaan parantavan myös yhtiön osakekohtaista tulosta.

Kaupan toteutumisen jälkeen Citycon Oyj:llä on omistuksessaan tai johdettavanaan yhteensä 35 kauppakeskusta ja 46 muuta kauppapaikkaa Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-