Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Virolainen LHV-pankki tulee Suomen kulutusluottomarkkinoille

(Compiler News - 8.3.2011) Virolaisen AS LHV -pankin sivuliike aloittaa toimintansa Suomessa saatuaan Finanssivalvonnan myöntämän pankkitoimiluvan. Pankki hakee jalansijaa Suomesta tarjoamalla keskisuuria kulutusluottoja. Jatkossa tavoitteena on laajentaa palvelutarjontaa parin vuoden sisällä käsittämään myös säästötalletukset ja päivittäisasioinnin.

LHV on vuonna 1999 perustettu täyden palvelun finanssitalo. Konsernin pääkonttori on Tallinnassa ja se toimii kaikissa Baltian maissa ja nyt maaliskuusta alkaen myös Suomessa.

LHV-pankin myöntämien kulutusluottojen suuruus on 1 000-6 000 euroa. Luoton laina-aika vaihtelee 12 kuukaudesta 36 kuukauteen ja se sidotaan aina kiinteään korkoon. Pankin periaatteisiin kuuluu myös, ettei se myönnä asiakkailleen enempää lainaa kuin mihin heillä on varaa.

"LHV-pankin kannalta oli tärkeää laajentaa asiakasrajapintaamme pienestä 1,3 miljoonan asukkaan Virosta maan rajojen ulkopuolelle. Latvian ja Liettuan jälkeen Suomi on luonnollinen kasvusuunta, koska Viro ja Suomi kuuluvat nyt euroalueeseen ja naapurimailla on muutenkin tiiviit ja läheiset yhteydet", LHV-pankin toimitusjohtaja Erki Kilu selvittää.

Toimitusjohtaja Kilun mukaan LHV-pankki aikoo nousta Viron viidenneksi suurimmaksi pankiksi vuoteen 2013 mennessä. Jo nyt pankki on suurin osakevälittäjä Baltiassa ja sen sisaryhtiö LHV-varainhoito on kolmanneksi suurin toisen pilarin eläkerahastojen hallinnoija Virossa. Viime vuosien pankkifuusioiden jälkeen LHV-pankki on myös ainoa virolaisessa omistuksessa oleva täyden palvelun pankki.

LHV-konsernilla oli vuoden vaihteessa noin 75 000 asiakasta ja sen henkilöstömäärä oli yli sata. Vuoden 2010 lopussa LHV-pankin vakavaraisuusaste oli 19,6 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-