Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Buslink

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Tarttoon ensi vuonna toinen Prisma-hypermarketti

(Compiler News - 2.3.2011) SOK:n virolainen tytäryhtiö AS Prisma Peremarket perustaa toisen Prisman Tarttoon. Tavoitteena on avata uusi hypermarket keväällä 2012. Marketti sijoittuu tiiviisti asutulle Annelinnin alueelle lähelle tulevaa Tarton itäistä kehätietä.

Tällä hetkellä Prisma Peremarketilla on Virossa seitsemän Prisma-hypermarkettia ja lisää myymäläverkon laajennuksia on suunnitteilla.

Uusi Prisma avataan rakennettavaan kiinteistöön, jonka kehittäjänä toimii suomalainen kiinteistösijoitusrahasto VCA Baltic Retail. Prisman lisäksi kauppakeskukseen kaavaillaan useita erikoisliikkeitä. Virolainen AS Oma Ehittaja vastaa rakennushankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta. Projektin etenemistä valvoo virolainen OÜ AE Projekti Insener.

Uuden liikekiinteistön kokonaispinta-ala on noin 13 500 neliömetriä, josta Prisman myymäläpinta-alan osuus on noin 8 400 neliötä. Liikekeskuksen asiakkaiden käyttöön tulee 650 parkkipaikkaa.

"Viime vuonaa Prisman markkinaosuus Virossa kasvoi tuntuvasti. Nopea kasvu Narvassa ja Tartossa antaa meille varmuutta laajentaa myös muihin Viron suurempiin kaupunkeihin", Prisma Peremarketin toimitusjohtaja Janne Lihavainen kertoo.

Kauppakeskuksen kehittäjä VCA Baltic Retail on kesällä 2010 perustettu kiinteistösijoitusrahasto, joka investoi Baltian maissa sijaitseviin kauppakiinteistöihin ja niiden kehittämiseen. VCA Baltic Retail kuuluu Baltiassa, Venäjällä ja Ukrainassa toimivaan Vicus-ryhmään.

Vicus on kehittänyt ja omistaa muun muassa viime vuoden lokakuussa Narvaan avatun Prisman. Myös Riikaan kesällä 2012 avattavan Prisman kehittäminen on VCA Balticin hoidossa.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-