Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Buslink

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Meka Pro käynnisti kaapelitiejärjestelmien tuotannon Pietarissa

(Compiler News - 24.3.2011) Venäjälle jo pitkään kaapelitiejärjestelmiä vienyt Meka Pro Oy on aloittanut Venäjällä myös paikallisen valmistuksen. Tuotannosta vastaa Meka Pron tytäryhtiön OOO Rumekan Pietarissa sijaitseva tehdas. Tehdashankkeeseen on ensimmäisessä vaiheessa investoitu kaksi miljoonaa euroa.

Oululainen Meka Pro on yksi Pohjoismaiden johtavia kaapeliteiden valmistajia. Yrityksen tuotteita ovat kuumasinkitetyt teräksiset tikashyllyt, levyhyllyt, valaisinkiskot sekä alumiinirakenteiset johtokanavat ja pistorasiapylväät. Meka Pron tuotteita käytetään muun muassa teollisuusrakennuksissa, varastoissa, logistiikkakeskuksissa, satamissa ja kauppakeskuksissa.

Rumekan tehdas on Meka Pron ensimmäinen tuotantolaitos ulkomailla. Toimitusjohtaja Petteri Jokitalo korostaakin Pietarin tehtaan merkitystä yrityksen kasvun ja kansainvälistymisen kannalta.

"Venäjä on meille erittäin tärkeä alue, jolla haluamme kasvattaa osuuttamme kaapelituotteiden markkinoilla. Paikallisille asiakkaille tehtaan avaaminen tuo selviä etuja, kuten toimitusaikojen lyhenemisen sekä kuljetuskustannusten pienenemisen".

Meka Pro myy tuotteitaan Venäjällä paikallisten jakelijoiden ja sähkötukkujen välityksellä. Tuotteiden loppukäyttäjinä on satoja sähköasennusliikkeitä. Myyntitoiminta kattaa koko Venäjän.

Meka Pron pääkonttori ja Suomen tuotantolaitos sijaitsevat Oulussa. Lisäksi yrityksellä on myyntikonttorit Vantaalla ja Turussa. Ruotsissa Meka-tuotteiden myynnistä vastaa tytäryhtiö Meka Pro AB. Yrityksen tuotevalikoima käsittää yli 2 000 tavaranimikettä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-