Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Lemminkäinen toteuttaa suuren asuntohankkeen Vasilin saarelle Pietarissa

(Compiler News - 10.2.2011) Lemminkäinen on allekirjoittanut Lipsanen & Co. Groupin kanssa sitovan puitesopimuksen laajan asuntorakennuskohteen toteuttamisesta Pietarin keskustaan Vasilin saarelle.

"Kyse on merkittävästä yhteistyöstä, jossa hyödynnetään molempien yhtiöiden vuosikymmenien kokemusta Venäjällä. Siinä painnottuvat Vasilin saaren hankkeen laajuus ja valmiusaste sekä yhteinen näkemys laatu- ja aikataulutavoitteista", Lipsanen & Co. Groupin toimitusjohtaja Juhani Lipsanen kuvailee projektin luonnetta.

Hankkeen kokonaisarvo on 400 miljoonaa euroa. Rakennustöiden arvioidaan alkavan vuoden 2012 alkupuolella ja ensimmäisen vaiheen valmistuvan viimeistään vuonna 2014. Koko kohteen odotetaan valmistuvan vuonna 2017.

Sopimuksen mukaan Lemminkäinen rakentaa 5,6 hehtaarin tontille noin 2 000 asuntoa sekä liike- ja toimistotiloja. Lemminkäinen vastaa kohteen rakentamisen ohella myös sen markkinoinnista ja myynnistä. Nyt solmitun sopimuksen jälkeen Lemminkäisellä on Pietarissa kolme rakennuskohdetta, joihin tulee yhteensä noin 2 700 asuntoa.

Vasilin saari kehittyy nopeasti

Toimitusjohtaja Lipsasen mukaan Lemminkäisen kanssa sovittu hanke on osa Lipsanen & Co:n SPZ-projektia. Siihen kuuluva maa-ala sisältää nyt tehdyn käyttövarauksen lisäksi vielä 1,7 hehtaaria rakennusmaata. Tälle alueelle on tarkoitus rakentaa supermarket parantamaan koko Vasilin saaren vähittäiskauppatarjontaa.

"Ajankohta Vasilin saaren rakennushankkeille on otollinen, koska liikenneolot paranevat oleellisesti. Saarelle tulee uusi metroasema, uusi siltayhteys sekä tieliittymä läntiseen kehätiehen", Lipsanen kertoo.

Lipsanen & Co on johtavia länsimaisia kiinteistökehittäjiä Pietarissa. Yhtiön toiminta on tähän mennessä painottunut liikekiinteistöjen ja tuotantotilojen hankintaa, rakennuttamiseen ja hallinnointiin. Kokonaisuuteen kuuluvat Business Park -kiintistöt Sofiskaja 14 ja Sofiskaja 8 sekä uusimpana tilana Kubinskaja ul. logistiikkakeskus.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-