Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SRV:lle iso projektinjohtosopimus Pearl Plaza
-kauppakeskuksen rakentamisesta Pietariin

(Compiler News - 1.2.2011) SRV:n ja Shanghai Industrial Investment Companyn yhteisyritys OOO Pearl Plaza on tehnyt Pietariin rakennettavan kauppakeskuksen ensimmäistä vaihetta koskevan investointipäätöksen, jonka arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja ne valmistuvat vuoden 2013 alussa.

SRV:n venäläinen tytäryhtiö OOO SRV Development allekirjoitti samalla projektinjohtourkkasopimuksen ensimmäisen vaiheen rakentamisesta. Urakkasopimuksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Kohteen rahoitus tulee pääosin Kiinasta. SRV:n omistus yhteistyrityksestä on 50 prosenttia. SRV itse sijoittaa hankkeeseen arviolta noin 20 miljoonaa euroa sen ensimmäisessä vaiheessa. SRV vastaa myös kohteen kaupallisesta kehittämisestä ja vuokraustoiminnasta.

Pearl Plazan ensimmäisen vaiheen kokonaislaajuus on noin 86 500 bruttoneliömetriä, josta vuokrattavaa pinta-alaa on noin 46 500 bruttoneliömetriä. Kauppakeskuksen kellarikerrokseen rakennetaan hypermarket. Pearl Plaza on jo allekirjoittanut vuokrauksesta aiesopimuksen suomalaisen Prisma-ketjun kanssa.

Prisma vuokraa kauppakeskuksesta noin 7 600 neliömetrin tilat hypermarketia varten. Kellarikerrokseen rakennetaan lisäksi maanalaiset pysäköintitilat. Rakennuksen ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen tulee muita liiketiloja ja kolmanteen kerrokseen sijoittuu viihde- ja vapaa-ajan toimintoja, kuten elokuvateatteri, lasten maailma, kuntosali sekä ravintoloita.

" Pearl Plazan rakentaminen on merkittävä askel Venäjän hankkeidemme edistymisessä. Uskomme Pearl Plazan olevan rakentamisurakan lisäksi erinomainen sijoituskohde, sillä alueen asukaspohja ja toisaalta vähäinen kaupallinen tarjonta antavat perustan kauppakeskuksen menestykselle", sanoo SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen.

Pearl Plaza -kauppakeskus rakennetaan kiinalaisten suunnittelemaan 35 000 asukkaan Baltic Pearl -lähiöön Pietarin lounaisosassa. Alueen ensimmäiset asuintalot ovat jo valmistuneet.

Kuten muissakin Venäjän toimitilahankkeissa SRV voi strategiansa mukaisesti toimia Pearl Plazassa myös väliaikaisena omistajana valmistumisen jälkeen kohteen kaupallisen arvon kasvattamiseksi. Tällaiset kohteet myydään markkinatilanteen mahdollisuuksien mukaisesti 1-3 vuoden kuluessa valmistumisesta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-