Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fazerin Venäjän-yhtiö Hlebnyi Domille uusi pääjohtaja

(Compiler News - 5.2.2011) Fazer-konserni on nimittänyt Venäjän tytäryhtiönsä Hlebnyi Domin pääjohtajaksi FM Daniil Brimanin (40). Hän liittyy samalla myös Fazer Leipomot & Makeiset liiketoiminta-alueen johtoryhmään. Uudessa tehtävässään helmikuun alussa aloittanut Briman raportoi konsernijohtaja Karsten Slottelle.

Briman tukee varatoimitusjohtaja Krister Fribergin tilalle, joka on hoitanut pääjohtajan tehtävää viime joulukuusta lähtien, jolloin edellinen pääjohtaja Harri-Pekka Kaukonen jätti yrityksen.

Daniil Brimanilla on laaja kokemus päivittäistavarateollisuudesta ja erityisesti panimoteollisuudesta. Hän aloitti uransa vuonna 1992 Pikra-panimolla, josta myöhemmin tuli osa Baltika-panimoyhtiötä. Carlsberg-konserniin nykyisin kuuluvassa Baltikassa Briman työskenteli hallintojohtajana vuodesta 2005 aina Fazerille siirtymiseen saakka. Tänä aikana Briman toimi myös Venäjän Panimoliiton hallituksen puheenjohtajana.

Fazer on vuodesta 1997 lähtien ollut mukana kehittämässä Hlebnyi Dom -leipomoa Pietarissa. Fazer on tänä päivänä keskeinen leipomoalan toimija Venäjällä. Se on markkinajohtaja Luoteis-Venäjällä ja vahvoissa asemissa myös Moskovassa.

Fazer toimii Venäjällä myös makeis- ja ruokailupalvelualalla. Konsernin liikevaihto Venäjällä vuonna 2010 oli noin 230 miljoonaa euroa, mikä vastasi 15 prosenttia konsernin liikevaihdosta. Fazerilla on miltei 4 000 työntekijää Venäjällä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-