Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Metro Group Russia tilasi varastolaajennuksen Huurteelta

(Compiler News - 19.1.2011) Huurre Group toteuttaa saksalaiselle Metro Groupille suuren varastolaajennuksen Moskovan lähelle Noginskiin. Projektin keskeinen osa on uusi pakastevarasto, johon kuuluu käsittelytilat, tilat tuoreen kalan käsittelyyn sekä alkoholivarasto. Tilaus vahvistaa Huurteen asemaa johtavana teollisten kylmäratkaisujen urakoisijana Venäjän markkinoilla.

Huurteen asiakassuhde Metron kanssa alkoi vuonna 2008, kun yhtiö toimitti teollisen kylmälaitoksen saksalaisyhtiön tuoreruokavarastoon Noginskissa. Nyt Metro valitsi Huurteen suunnittelemaan, toimittamaan ja asentamaan uuden 14 500 neliömetrin laajuisen pakastevaraston. Teknisesti hyvin nykyaikainen ja energiatehokas laitos valmistuu vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä

Kokonaisuudessaan Huurre on nyt tähän Noginskin projektiin liittyen allekirjoittanut sopimuksia noin yhdeksän miljoonan euron arvosta.

Tällä hetkellä 33 maassa toimiva Metro Group on yksi maailman suurimmista vähittäiskauppaketjuista. Venäjällä Metro on toiminut vuodesta 2001 ja sen eri tyyppisten myymälöiden määrä on yli 90 yksikköä. Metro Group Russian palveluksessa työskentelee noin 20 000 henkilöä.

Metron ketjubrändit Venäjällä ovat Metro Cash & Carry, Real Hypermarkets, Media Markt sekä uusimpana tulokkaana Saturn.

Huurre on toiminut Venäjällä jo 1980-luvulta lähtien. Konsernin pääyhtiö Venäjällä on OOO Huurre ja sen rinnalla toimii viime vuonna perustettu OOO Huurre Services, joka on erikoistunut kylmähuoltoon ja kylmäkorjaukseen.

Venäjä tarjoaa Huurteelle suuret markkinat, sillä maahan rakennettiin vuonna 2010 eniten uusia myymäläneliöitä koko Euroopassa. Jo vuoden ensimmäisellä neljänneksellä valmistui noin 580 000 neliömetriä uusia kauppakeskustiloja.

Huurteelle myös kylmäterminaalitoimitus Ukrainaan

Huurre Group sai viime vuonna huomattavan tilauksen myös Ukrainasta, kun Ukrainan suurimpiin lukeutuva kauppaketju Fozzy tilasi yhtiöltä logistiikkaterminaalin. Projekti on 2,4 miljoonan euron arvoinen ja se käsittää 30 000 neliömetrin suuruisen logistiikkakeskuksen toimittamisen Kiovan lähelle. Projekti koostuu jäähdytysalueesta, suuresta lastauspisteestä ja useasta pakastushuoneesta.

Hanke käynnistyy kuluvan vuoden helmikuussa ja sen arvioitu valmistumisaika on syyskuussa. Projektin toteuttaa paikallinen tytäryhtiö TOV Huurre Ukraine. Vuodesta 2004 toiminut tytäryhtiö on toimittanut paikallisille markkinoille useita kylmätilaprojekteja sekä vaativia avaimet käteen -periaatteella toteutettuja elintarviketeollisuuden jakelu- ja tuotantolaitoksia.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-