Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fazer luopuu ruokailupalveluliiketoiminnastaan Virossa ja Latviassa

(Compiler News - 18.1.2011) Fazer-konsernin ruokapalvelutoimiala on päättänyt luopua Baltian toiminnastaan ja keskittyy jatkossa Pohjoismaiden ja Venäjän markkinoihin. Fazer Food Services on allekirjoittanut paikallisjohdon kanssa aiesopimuksen Latvian ja Viron liiketoiminnan myynnistä.

Sopimus kattaa kaikki ravintolat, mutta yrityksen palvelukeittiö Tallinnassa ja sen kaksi tuotantoyksikköä jäävät sopimuksen ulkopuolelle ja niistä tulee osa Fazer Food Services Suomea. Sopimuksen odotetaan tulevan voimaan keväällä.

Uusi omistaja sitoutuu Fazerin oikeuksiin ja velvollisuuksiin, jotka koskevat ruokailupalvelutoimintaa ja ravintolapalveluita. Yritysasiakkaita ja ravintola-asiakkaita palvellaan kuten ennenkin.

"Ruokailupalvelualan markkinakehitys ja tulevaisuuden näkymät eivät Virossa ja Latviassa tarjoa riittävästi kasvumahdollisuuksia Fazerin kokoiselle yritykselle", Fazerin konsernijohtaja Karsten Slotte perustelee päätöstä.

Fazer aloitti ruokailupalvelutoiminnan Viirossa vuonna 1993 ja Latviassa kahdeksan vuotta myöhemmin vuonna 2001. Tällä hetkellä Fazer Food Servicesin yhdistetty liikevaihto Virossa ja Liettuassa vastaa alle yhtä prosenttia konsernin koko liikevaihdosta.

Vaikka Fazer luopuu ruokailupalvelutoiminnastaan ovat Baltian maat jatkossakin prioriteettimarkkina Fazerin leipomoille ja makeisliiketoiminnalle.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-