Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Stora Enso tekee suurinvestoinnin Ostrolekan tehtaalleen Puolassa

(Compiler News - 12.1.2011) Stora Enso kasvattaa Puolassa sijaitsevan Ostrolekan tehtaansa kapasiteettia ja investoi 285 miljoonaa euroa uuteen aaltopahvikoneeseen. Projektin on määrä valmistua vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä. Investointi on yksi suurimmista suomalaisyrityksen Puolaan tekemistä investoinneista.

Uusi koneinvestointi ei ainoastaan lisää Ostrolekan tuotantolaitoksen kapasiteettia, vaan mahdollistaa myös monipuolisemman tuotannon. Se parantaa myös tuotannon kannattavuutta, koska moderni kone käyttää raaka-aineenaan kierrätyskuitua.

Uuden koneen tuotantokapasiteetti on noin 455 000 tonnia aaltopahvin raaka-ainetta vuodessa. Tuotantomäärä on yli viisinkertainen nykyiseen PM 2 -koneeseen verrattuna. Vanha kone onkin tarkoitus sammuttaa uuden koneen tultua tuotantokäyttöön.

Kierrätetty kuitu on jo nyt hallitseva raaka-aine pakkauskartonkien valmistuksessa ja sen suosio kasvaa edelleen. Stora Enson laskelmien mukaan kuljetuspakkausten kysyntä kasvaa lähivuosina Keski-Euroopassa ja itäisessä Euroopassa viisi prosenttia vuodessa.

Stora Ensolla on jo Puolassa integroitu kierrätysraaka-aineen hankintaverkko. Yhtiön kilpailukykyä parantaa myös oman voimalan tarjoama sähkön omavaraisuus.

Ostrolekan tuotantolaitoksen kokonaiskapasiteetti on tällä hetkellä 270 000 tonnia vuodessa. Tuotanto käsittää aaltopahvin ohella voimapaperin valmistuksen.

Stora Enson pakkausmateriaalien liiketoimintaryhmä tuottaa pakkausmateriaaleja, pakkausten suunnittelua sekä tuotannossa tarvittavia koneita ja laitteita. Ryhmän kaksikymmentä tehdasta toimivat Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä, Puolassa, Unkarissa ja Baltian maissa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-