Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Riikaan tulossa jo neljäs Prisma-hypermarket

(Compiler News - 10.1.2011) SOK:n Latvian tytäryhtiö AS Prisma Latvija on solminut vuokrasopimuksen uudelle Riikaan avattavalle Prisma-hypermarketille. Kesällä 2012 aloittava Prisma on ketjun neljäs hypermarket Latvian pääkaupungissa.

Plivnekin tiiviisti asutussa kaupunginosassa avattava Prisma sijoittuu uuteen rakennettavaan kauppakiinteistöön, johon tulee myös muita liikkeitä. Kiinteistöhankkeen kehittäjänä toimii suomalainen sijoitusrahasto VCA Baltic Retail. Keskuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa suomalais-latvialainen SIA Castor Construction ja valvojana toimii paikallinen SIA Projekti Insener.

Uuden liikekeskuksen kokonaispinta-ala on noin 11 500 neliömetriä, josta Prisman myymälä-alaa on 6 600 neliötä. Keskuksessa asioivien käyttöön tulee lähes 700 pysäköintipaikkaa.

Riiassa toimii tällä hetkellä kaksi Prisma-hypermarketia. Kolmas Prisma on jo työn alla ja se avataan ensi kesänä Imantan kaupunginosassa. Prisma Latvijan lähivuosien tavoitteena on avata useita uusia Prismoja eri puolille Riikaa.

Kauppakeskuksen kehittäjä VCA Baltic Retail on viime kesänä perustettu kiinteistösijoitusrahasto, joka investoi Baltian maissa sijaitseviin kauppakiinteistöihin ja niiden kehittämiseen. Sijoitusrahasto kuuluu Baltiassa, Venäjällä ja Ukrainassa toimivaan Vicus-ryhmään. Vicus on kehittänyt ja omistaa muuan muassa viime lokakuussa Viron Narvaan avatun Prisma-hypermarketin liiketilat.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-