Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

MW Powerille biomassavoimalan tilaus Virosta

(Compiler News - 6.1.2011) MW Power toimittaa biomassavoimalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon Helmen kuntaan Virossa. Voimalan tilaajana on Oü Helme Energia.

MW Power on Metson ja Wärtsilän yhteisyritys, joka toimittaa uusiutuvia polttoaineita käyttäviä keskisuuria ja pienen kokoluokan voima- ja lämpölaitoksia.

Tilauksen arvon on yli 15 miljoonaa euroa ja toimitukseen sisältyy Metson Automaatio-liiketoimntalinjan valmistama laitoksen automaatiojärjestelmä. Voimalan on määrä käynnistyä vuoden 2012 kolmannella vuosineljänneksellä.

Helmen biomassavoimalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa. Pääasiallisina polttoaineina laitoksessa käytetään metsätähdettä, puun kuorta ja haketta tai jyrsinturvetta. Laitos tuottaa 15 megawattia lämpöä ja 6,4 megawattia sähköä. Tästä osa hyödynnetään asiakkaan tontilla sijaitsevalla pellettitehtaalla ja valtaosa myydään Viron valtakunnan verkkoon.

Helme Energia on bioenergiaan ja uusiutuvan energia tuotantoon keskittyvän yksityisen sijoitusyhtiö AS Graanul Investin tytäryhtiö. Graanul on Baltian suurin pellettien tuottaja ja koko Euroopassa yhtiö sijoittuu alan viiden suurimman yrityksen joukkoon.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-