Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat Straightway Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Teknos osti Tikkurilan Pietarin jauhemaalitehtaan

(Compiler News - 18.12.2010) Teknos on ostanut Tikkurilalta sen Venäjän tytäryhtiön OOO Tikkurila Powder Coatingsin koko osakekannan ja liiketoiminnot. Kaupan myötä Tikkurilan Venäjän jauhemaalitliiketoiminta siirtyy Teknokselle.

Tikkurila Powder Coatingsin jauhemaalitehdas sijaitsee Pietarissa ja noin 50 henkeä työllistävän yrityksen liikevaihto on noin 2,3 miljoonaa euroa. Tikkurila Powder Coatings on valmistanut jauhemaaleja Venäjällä hyvin tunnetulla Ohtek-tuotemerkillä. Yrityksellä on ollut itsenäinen tuotanto, myynti ja tuotekehitys.

Teknos integroi ostetut liiketoiminnot osaksi Teknos-konsernin jauhemaaliliiketoimintaa. Tehdas tulee jatkamaan toimintaansa OOO Teknos-Ohtek-nimellä ja sen koko henkilökunta siirtyy Teknoksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Yritysosto vahvistaa entisestään Teknos-Infralit-tuotteiden että Ohtek-tuotteiden markkina-asemaa Venäjällä. Pietarin tehdas on keskittynyt pienpanostustuotantoon sekä erikoisjauhemaaleihin, jotka täydentävät hyvin Teknoksen Rajamäen tehtaan jauhemaaliosaamista. Jauhemaalit ovat täysin liuotteettomia ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Ne soveltuvat monenlaisiin käyttökohteisiin, kuten kodinkoneisiin, teräs- ja puutarhakalusteisiin, polkupyöriin ja autonosiin.

Teknoksella on Venäjän-kaupassa pitkät perinteet. Oma myyntiyhtiö OOO Teknos sijaitsee Moskovassa ja Pietarissa toimii yhteisyritys OOO Teknos Deko, joka valmistaa kauppa- ja kaupparakennusmaaleja.

Teknos on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla. Teknoksella on omat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Britanniassa, Irlannissa, Kiinassa, Puolassa, Sloveniassa, Ukrainassa ja Venäjällä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-