Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Italialaisen Alstomin valmistamat nopeat Allegro-junat tehtiin mittatilaustyönä

(Compiler News - 12.12.2010) Helsinki-Pietari radalla on otettu käyttöön Alstomin valmistamat Allegro-junat. Allegro-junat on valmistettu Alstomin Saviglianon tehtaalla Italiassa. Yhtiön Pendolino-junia käytetään yhdessätoista maassa ja Alstom onkin 95 prosentin markkinaosuudellaan maailman johtava kallistuvakoristen juvien valmistaja.

Junien huippunopeus on 220 kilometriä tunnissa ja ne lyhentävät Helsingin ja Pietarin välisen matkustusajan kolmeen ja puoleen tuntiin viidestä ja puolesta tunnista. Allegro-juniin odotetaan nykyisellä kalustomäärällä yli 300 000 matkustajaa vuodessa.

Uudet junat ovat samaa tuoteperhettä Pendolino-junien kanssa. Pendolinot ovat olleet käytössä Suomessa vuodesta 1995. Asiakkaiden vaatimusten täyttämiseksi ja Suomen sekä Venäjän vaativien talviolosuhteiden takia junien turvallisuusvaatimuksia on nostettu ja tiettyjä teknisiä vaatimuksia on muutettu.

Uusien Allegro-junien telit on varustettu laitteilla, joka vähentävät lumen ja jään muodostumista. Juniin on myös asennettu erityinen lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä. Tilaajan toiveiden mukaisesti toteutettu sisustus parantaa puolestaan matkustajien viihtyisyyttä ja matkustusmukavuutta.

Allegro-junat on varustettu aktiivisella kallistusjärjestelmällä, joka kallistaa junaa kaarteissa jopa kahdeksan prosenttia. Kallistus mahdollistaa 20-30 prosenttia suuremmat nopeudet kaarteissa perinteisiin juniin verrattuna. Nopea kaarreajo tapahtuu turvallisuudesta ja matkustusmukavuudesta tinkimättä ja ilman muutoksia olemassa olevien ratojen geometriaan tai linjauksiin.

Uuden junayhteyden vihkivät käyttöön VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro, Venäjän rautatieyhtiön RZD:n pääjohtaja Vladimir Jakunin ja Alstom Groupin toimitusjohtaja Patrick Kron.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-