Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suomen ABB toimittaa sähkövoimatekniikkaa Bakuun Azerbaidzanissa

(Compiler News - 9.12.2010) ABB on solminut yli kymmenen miljoonan euron arvoisen sopimuksen sähköasematoimituksesta Azerbaidzaniin. Aseman on tarkoitus vahvistaa maan pääkaupungin Bakun sähkönsyöttöä.

Kauppa käsittää uuden 220/110/10 kV.n sähköaseman sekä kahden sähköaseman laajennuksen. Rakennustöiden pääurakoitsijana on paikallinen Azenco-yhtiö.

Sähköasematoimitukset tilannut valtiollinen sähköyhtiö Azerenergy on investoinut viime vuosina voimakkaasti sähkönsiirron ja sähkönjakelun infrastruktuurin modernisointiin ja laajentamiseen toimitusten luotettavuuden varmistamiseksi.

"Sähköasematoimitus parantaa Bakun sähkönsyötön tehokkuutta ja turvaa omalta osaltaan keskeytymättömän sähkönsaannin. Sähkönjakelun luotettavuudella on on suuri merkitys alueen liike-elämälle ja teollisuudelle", Sähköasemat-yksikön johtaja Riku Konstari painottaa.

Tilauksen sisältämiä releitä, sähköasema-automaatiota ja apusähköjärjestelmiä toimitetaan Suomen ABB:ltä. Myös projektin johto, suunnittelu, testaus ja käyttöönotto hoidetaan Suomesta.

Suomen ABB on toimittanut sähköasemia Azerbaidzaniin jo vuodesta 2006 lähtien. Kaupan sisältämät materiaalit toimitetaan vuoden 2011 aikana ja sähköasema valmistuu kevätkesällä 2012.

ABB on johtava sähkövoimateknologian ja automaatioteknologian yhtymä, jonka palveluksessa työskentelee noin sadassa maassa yli 117 000 henkilöä. Heistä yli 7 000 toimii Suomessa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-