Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Nopea Allegro-juna aloittaa Helsinki-Pietari liikenteen

(Compiler News - 9.12.2010) Nopea Allegro-juna aloittaa liikennöinnin Helsingin ja Pietarin välillä joulukuun 12. päivä. Kaupunkien välinen matka-aika lyhenee noin kolmeen ja puoleen tuntiin eli runsaalla kahdella tunnilla nykyisestä.

Aikasäästöön päästään uudenaikaisen junakaluston, rajatarkastusten nopeuttamisen ja radan parannustöiden ansiosta. Matkaa nopeuttaa myös se, ettei veturia tarvitse vaihtaa rajalla.

Liikennöinnin alkuvaiheessa ajetaan päivittäin kaksi edestakaista vuoroa. Ensi kesään mennessä edestakaisia Allegro-yhteyksiä on tarkoitus lisätä kahdesta päivittäisestä vuorosta neljään vuoroon, jolloin nykyinen liikennekapasiteetti kaksinkertaistuu.

Allegro-junat pysähtyvät Helsingistä lähdettyään matkan varrella Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa sekä Venäjän puolella Viipurissa ennen Pietariin tuloa.

Suomalainen Sibelius-juna ja venäläinen Repin-juna jäävät nopean junaliikenteen alkaessa pois Helsinki-Pietari-reitiltä. Venäläinen Tolstoi-yöjuna jatkaa edelleen liikennöintiä Helsingin ja Moskovan välillä.

Allegro-liikenne on VR:n ja Venäjän valtiollisen rautatieyhtiön RZD:n yhteishanke. VR ja RZD vastaavat junien matkustajapalvelusta, aikatauluista ja lipunmyynnistä. Junat omistaa yhteistyökumppaneiden kalustoyritys Karelian Trains. Neljä Allegro-junaa yhteisyritykselle on toimittanut Alstom Transport. Yhtiö on aiemmin toimittanut Suomeen 18 Pendolino-junaa ja 30 lähiliikennejunaa.

Nopan junaliikenteen aloittaminen on edellyttänyt mittavia ratatöitä sekä Suomen että Venäjän puolella. Asemien palvelutasoa on myös kohennettu Kouvolassa ja Vainikkalassa sekä Venäjän puolella Viipurissa ja Pietarissa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-