Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera HKKK/Pienyrityskeskus Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

ICC Suomi:
Uudet taloudelliset ja poliittiset avaukset tarpeen Venäjän-kaupassa (1.12.)

(Compiler News - 1.11.2010) Venäjän merkitys Suomen talouden kasvulle on korostumassa ja uudet poliittiset ja taloudelliset avaukset ovat nyt tarpeen, muistutti Kansainvälisen kauppakamarin Suomen hallituksen puheenjohtaja Hannu Syrjänen kauppakamarin syyskokouksessa.

Suomen ja Venäjän välinen kumppanuusohjelma on työn alla ja myös kaupan esteitä karsiva Venäjän WTO-jäsenyys on askeleen lähempänä, joskaan ei vielä valmis. Venäjän talouden modernisaatio jatkuu väistämättä, jolloin suomalaiselle osaamiselle löytyy tarvetta. Jopa yritysostoille taantuman jälkeinen aika olisi otollinen.

Tilaisuudessa puhunut ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen kannusti yhtälailla suomalaisia yrityksiä tarttumaan nykyistä hanakammin Venäjän modernisaation tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Väyrynen esitteli kumppanuusohjelmaa, jonka tarkoituksena on konkretisoida uusia yhteistoimintakohteita maiden välillä. Väyrynen muistutti myös, että Venäjällä on markkinoita perinteisten Pietarin ja Moskovan ulkopuolellakin.

Suomessa suhtaudutaan Venäjään joskus turhan kriittisesti, jolloin markkinoille menoa pelätään kohtuuttomasti ja investointeja pohditaan kyllästymiseen asti, totesi puolestaan moskovalaisen Promsvyazbankin hallituksen jäsen Ilkka Salonen. Venäjän suunnattomien markkinoiden riskit on toki tunnustettava, mutta niitä ei pidä ylikorostaa. Taantumasta toipuva Venäjä olisi otollinen markkina myös yritysostoille, koska hinnat ovat nyt järkevällä tasolla.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-