Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera HKKK/Pienyrityskeskus Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Valkovenäläinen ScienceSoft perustaa tytäryhtiön Suomeen

(Compiler News - 29.11 2010) Valkovenäläinen ohjelmistopalveluja tarjoava ScienceSoft perustaa tytäryhtiön Suomeen. Vuonna 1989 perustettu ScienceSoft on alansa markkinajohtaja Valko-Venäjällä.

ScienceSoftin Suomen tytäryhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty suomalainen pitkän linjan IT-vaikuttaja Akif Ali. Hän on työskennellyt tietotekniikan parissa jo 1970-luvun lopulta lähtien.

ScienceSoft on jo kauan tehnyt Valko-Venäjällä yhteistyötä muun muassa IBM:n sekä Tiedon kanssa ja yrityksen asiakaskunta on kasvanut tasaisesti. Kasvumahdollisuuksia kotimaassa on edelleen runsaasti erityisesti pk-sektorilla.

"Meillä Suomessakaan ei vielä oikein osata hyödyntää ulkoistettuja ohjelmistokehityksen palveluita. Mitä pienempi yritys, sitä todennäköisemmin kaikki tehdään itse, vaikka juuri pienille ja keskisuurille yrityksille järkevä ulkoistus olisi kilpailukykyä parantava ratkaisu", Akif Ali kuvailee.

ScienceSoft tarjoaa muun muassa ulkoistettua tuotekehitystä, räätälöityä sovelluskehitystä sekä ohjelmistojen testausta ja tukea. ScienceSoft on kehittänyt useita liiketoimintasovelluksia Applen iOS-laitteisiin. Yrityksen uusin aluevaltaus on mobiilikehittäminen. ScienceSoftin asiakkaina on yli sata yhtiötä ympäri maailmaa.

Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin on kehittynyt yli 15 000 alan ammattilaista kokoava IT-osaajien keskittymä. Sen kasvua on vauhdittanut pätevän työvoiman saatavuus, jonka taustalla on matematiikan, luonnontieteiden ja tekniikan keskeinen asema maan koulutusjärjestelmässä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-