Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Markinvest Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fortum ja Rosatom sopivat ydinvoimayhteistyöstä

(Compiler News - 26.11.2010) Fortum ja Venäjän valtiollinen ydinvoimakonserni Rosatom ovat solmineet ydinvoimayhteistyöhön liittyvän aiesopimuksen. Ydinenergiamarkkinoiden näkymät avaavat osapuolille mahdollisuuden laajentaa pitkäaikaista yhteistyötään ja tarjota osaamistaan tuleviin projekteihin.

"Yhteistyö Rosatomin kanssa istuu Fortumin omaan strategiaan, jossa ydinvoimalla on keskeinen rooli. Rosatomin hankkeet voivat tarjota myös Fortumille uusia liiketoimintamahdollisuuksia", Fortumin Power-divisioonan johtaja Matti Ruotsala perustelee.

Yhteistyösopimus sopii Fortumille, jolla on laaja kokemus ja hyvät näytöt ydinvoimalaitosten rakentamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta sekä tehonnostoista ja modernisoinneista. Yhtiöllä on myös pitkä tausta ydinvoiman yhteisomistuksista ja teollisesta kehittämisestä Suomessa ja Ruotsissa.

Ropsatom kuuluu maailman johtaviin ydinvoimatoimijoihin. Sen aktiviteetti kattaa koko ydinvoiman tuotantoketjun polttoaineen valmistuksesta aina laitosten käytöstä poistoon. Konserni koostuu 250 yhtiöstä ja tiedeyhteisöstä.

Rosatom on suurin uusien ydinvoimalaitosten rakentaja kolmansissa maissa ja sillä on maailman toiseksi suurimmat uraanivarannot. Konserni on myös neljänneksi suurin sähköntuottaja ydinvoimalla


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-