Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SRV on saanut Moskovan toimistokiinteistönsä lähes kokonaan vuokrattua

(Compiler News - 26.11.2010) SRV:n ja sen venäläisen yhteistyökumppanin Striminvest Groupin yhteinen toimistohanke Etmia II on virallisesti avattu. Etmia sijaitsee erinomaisella paikalla Moskovan keskusta-alueella ja kiinteistön kokonaisala on yli 14 000 neliömetriä.

Etmia II valmistui viime vuonna keskellä pahinta kiinteistölamaa. SRV onnistui kuitenkin vuokrauksessa hyvin ja kohde on nyt lähes täyteen varattu. Selvä käänne Moskovan toimistomarkkinoilla alkoi kesän jälkeen ja Etmiankin vuokrasopimuksista valtaosa tehtiin syksyn aikana.

Etmian kiinteistö käsittää A+ -luokan toimistotiloja ja liiketiloja yhteensä noin 6 500 neliötä. Pysäköintitalossa ja toimistotalon kellarissa on paikoitustilat 165 autolle. Tämä tarkoittaa, että toimistokohteessa yksi autopaikka on vuokrattu 38 toimitilaneliötä kohden, mikä on Moskovan parasta tasoa.

SRV:n havaintojen perusteella rakentamisen volyymi on edelleen alhainen Moskovassa. Vaikka toimistojen kysyntä on kasvanut on uusien kohteiden käynnistäminen vielä odottavalla kannalla. Myös asuntotuotanto on edelleen vaikeuksissa ja ainoastaan huipputasoisten asuntojen tuotanto on vilkastunut. Hotelli- ja liikerakentamisessa on sen sijaan elpymisen merkkejä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-