Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fortumille kaksi puolalaista sähkö- ja lämpöyhtiötä

(Compiler News - 25.11.2010) Fortum on ostanut 85 prosenttia kahden puolalaisen sähkö- ja lämpöyhtiön osakekannasta. Yhtiöt ovat Elektrocieplownia Zabrze S.A ja Zespol Elektrocieplowni Bytom S.A. Puolan valtiovarainministeriö myi yhtiöt osana Puolan sähkö- ja lämpösektorin yksityistämistä.

Puolalaisyhtiöiden kauppahinta on yhteensä noin 20,5 miljoonaa euroa. EC Zabrzen liikevaihto vuonna 2009 oli 20 miljoonaa euroa ja ZEC Bytomin 19 miljoonaa euroa. Kummankin tulos oli niukasti postiivinen. EC Zabrzen palveluksessa on 268 työntekijää ja ZEC Bytom työllistää 245 henkilöä.

EC Zabrze ja ZEC Bytom ovat tärkeimpiä kaukolämmöntuottajia Silesia alueella Etelä-Puolassa. Yhtiöiden yhteenlaskettu lämmönmyynti on noin 930 gigawattituntia ja sähkönmyynti noin 260 gigawattituntia vuodessa. Polttoaineena käytetään pääosin hiiltä.

Yrityskauppa kasvattaa tuntuvasti Fortumin sähköntuotantokapasiteettia Puolassa. Sen myötä Fortum saa myös jalansijan maan toiseksi suurimmalla lämpömarkkinalla, jolla asuu 2,3 miljoonaa ihmistä 21 kaupungin alueella.

"Olemme erittäin tyytyväisiä tämän yrityskaupan päätökseen. Aiomme nyt keskittyä parantamaan nykyisten laitosten sähkön ja lämmön tuotannon tehokkuutta. Selvitämme myös mahdollisuutta rakentaa uutta energiatehokasta tuotantokapasiteettia alueelle", Fortumin Heat-divisioonan johtaja Per Langer kertoo.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-