Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Straightway Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Finncomm Airlines aloittaa lennot Helsingistä Gdanskiin

(Compiler News - 10.11.2010) Finncomm Airlines aloittaa yhteistyössä Finnairin kanssa lennot Helsingin ja Gdanskin välillä. Reitti avataan ensi maaliskuussa ja sitä lennetään päivittäin. Lentoaika on vajaat kaksi tuntia.

Finncomm on tutkinut tarkoin Helsinki-Gdansk-reitin tarpeellisuutta ennen päätöksen tekemistä.

"Pohjoisen Puolan talous kasvaa vahvasti ja suora yhteys palvelee erityisesti työmatkalaisia. Lisäksi alueen kolme nauhakaupunkia, Gdansk, Sopot ja Gdynia tarjoavat mahdollisuuksia myös lomailuun", Finncommin toimitusjohtaja Juhani Pakari perustelee.

Reittiä lennetään moderneilla, energiataloudellisilla ATR-potkuriturbiinikoneilla. Konetyyppi on optimaalinen tämänkaltaiseen liikenteeseen. Se kuluttaa vähän polttoainetta, joten yhtiö pystyy pitämään lippujen hinnat varsin alhaalla. Yhdensuuntainen lippu maksaa verkkokaupassa edullisimmillaan 89 euroa kaikkine oheiskuluineen.

Finncomm Airlines on yksityinen suomalainen vuonna 1993 perustettu lentoyhtiö. Se on tehnyt yhteistyötä Finnairin kanssa vuodesta 1998. Code share -yhteistyön ansiosta Finncommin ja Finnairin lennot on mahdollista kirjoittaa samelle lipulle, mikä sallii esimerkiksi matkatavaroiden selvityksen suoraan lopulliseen määränpäähän.

Finncomm operoi neljällä ATR 42-500 koneella ja kahdellatoista ATR 72-500 -koneelle, jotka kaikki ovat potkuriturbiinikoneita. Lisäksi laivastoon kuuluu kaksi Embraer 170 -suihkukonetta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-