Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Small Planet luopui omistuksestaan Laika-mobiilimaksuyrityksessä

(Compiler News - 28.10.2010) Kalifornialainen verkko- ja mobiilimaksuratkaisuihin erikoistunut Boku-yhtiö on hankkinut kokonaan omistukseensa Venäjällä ja Baltiassa toimivan Laika Mobile Connectivity -yrityksen. Osakkeensa myivät Small Planet Oy, newyorkilainen Access Propeller Inc ja Pasi Marjanen.

Kauppasopimus tehtiin lokakuun alussa. Kauppa maksettiin käteisellä ja osapuolet ovat sopineet, ettei kauppasummaa julkisteta.

Laika Mobile Connectivity tarjoaa matkapuhelimen kautta toimivia maksupalveluja Venäjällä, Virossa. Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on pitkä kokemustausta mobiilioperaattoriyhteyksien ja mobiilimaksamisen tarjoamisesta näillä markkina-alueilla.

Laika Mobile Connectivity perustettiin kun Small Planet, Access Propeller ja Pasi Marjanen ostivat vuonna 2006 Jippii Mobile Entertainmentin liiketoiminnat Venäjällä ja Baltian maissa. Kaupan yhteydessä mobiilioperaattoriyhteyksiin ja mobiilimaksamiseen liittyvät toiminnat eriytettiin muusta toiminnasta uuteen yritykseen, Laika Mobile Connectivityyn. Bokun edeltäjäyhtiö Paymo liittyi tässä vaiheessa Laikaan kumppaniksi sekä sijoittajan että vähemmistöosakkaan ominaisuudessa.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-