Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Straightway Buslink

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ensto avasi kolmannen tehtaansa Virossa

(Compiler News - 24.10.2010) Viro Keilassa entuudestaan tuotantotoimintaa harjoittava Ensto avasi uuden tehtaan Tallinnassa. Lähes 10 000 neliömetrin laajuinen tuotantolaitos sijaitsee Tallinnan teollisuuspuistossa. Hankkeen investointisumma on 10 miljoonaa euroa. Tehdas työllistää tällä hetkellä 130 työntekijää, joista 50 on palkattu tänä vuonna.

Uuden tehtaan myötä Ensto pystyy kaksinkertaistamaan kestomuovikoteloiden tuotantokapasiteettinsa. Yhtiö on yksi suurimmista massaräätälöityjen ja räätälöityjen koteloratkaisujen valmistajista. Koteloita käytetään muun muassa uusiutuvan energian laitteissa, kuten tuulimyllyissä ja aurinkopaneeleissa.

Ensto valmistaa nyt Viron tehtaillaan liki 6 000 tuotetta, joihin kuuluvat uudella Tallinnan tehtaalla tehtävät korkealaatuiset massaräätälöidyt kotelot.

"Näiden koteloiden kysyntä on kasvanut aivan räjähdysmäisesti ja sen odotetaan vahvistuvan jatkossakin", Enston toimitusjohtaja Timo Luukkainen toteaa.

Lähes koko Tallinnan tehtaan tuotanto viedään Viron ulkopuolelle lähinnä Keski-Eurooppaan. Tavaraa toimitetaan myös esimerkiksi Japaniin, Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Taiwaniin ja Australiaan.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-