Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Straightway Buslink

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Telkosta ensimmäinen auditoitu kemiantuotteiden jakelija Venäjällä

(Compiler News - 8.10.2010) Aspo-konserniin kuuluva Telko on nyt ensimmäinen SQAS ESAD -stardardilla arvioitu kemianteollisuuden jakeluyritys Venäjällä. Tämä turvallisuuden ja laadun arviointijärjestelmä on Euroopan kemianteollisuuden kattojärjestön yhteistyössä Euroopan kemianteollisuuden jakelijoiden järjestön kanssa kehittämä Euroopan laajuinen puolueeton arviointijärjestelmä.

Telkon Suomen ja Venäjän toimintojen luokitusarvioinnin suoritti konsulttiyritys Antero von Bagh Tmi.

SQAS ESAD -arvioinnissa tarkastellaan terveyteen, turvallisuuteen, ympäristöön ja laatuun liittyviä tekijöitä. Euroopan laajuinen yhtenäisen arvioinnin tavoitteena on vähentää yritysten tarvetta teettää omia päällekkäisiä arviointeja jakelukumppanin valitsemiseksi.

Telko on muoviraaka-aineiden ja teollisuuskemikaalien asiantuntijayritys, jonka tehtävänä on toimia luotettavana välittäjänä valmistajien ja tuotteita käyttävien yritysten välillä.

"Tavoitteemme Venäjällä on jatkaa kannattavaa kasvua ja siksi avaamme luoppuvuonna kaksi uutta toimipistettä maan miljoonakaupungeissa", Telkon toimitusjohtaja Kalle Kettunen kertoo.

Telkon päämiehinä on tunnettuja alan valmistajia, kuten ExxonMobil Chemicals, BASF, EMS ja Total Petrochemical. Yhtiön liikevaihto vuonna 2009 oli 129 miljoonaa euroa. Kahdessatoista maassa toimivan yhtiön palveluksessa oli 190 työntekijää.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-