Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Straightway Avenir

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Technopoliksen paikallinen kiinteistökehitysyhtiö aloittaa Tallinnassa

(Compiler News - 8.10.2010) Technopolis omistaa yhtiöstä 51 prosenttia ja virolainen yhteistyökumppani Smart City Group AS 49 prosenttia.

Technopolis maksoi osuudestaan 9,43 miljoonaa euroa perustuen maaliskuussa tehtyyn sopimukseen. Hinta tarkentuu myöhemmin nettovelka-aseman perusteella. Lisäksi yhteisyrityksen kahden seuraavan vuoden tuloksiin perustuen maksetaan lisäkauppahintaa 0,5 miljoonaa euroa, mikäli sovitut tavoitteet saavutetaan. Technopolis Ülemisten rahoitus järjestyi Swedbankilta.

"Techopolis Ülemiste on konsernimme ensimmäinen ulkomainen yritysostot ja se luo erinomaiset edellytykset kasvaa Virossa. Yhtiön osuus Tallinnan toimistokannasta on noin 10 prosenttia ja yrityskeskittymä sopii jo nyt tasoltaan ja asiakaskunnaltaan täydellisesti Technopoliksen portfolioon", toimitusjohtaja Keith Silverang kertoo.

Technopolis Ülemistessä on vuokrattavia tiloja noin 70 000 neliömetriä, josta 46 000 neliötä on modernia toimistotilaa. Yhtiöllä on myös noin 150 000 neliötä toimistotilojen rakennusoikeutta.

Technopolis Ülemisten yritysarvo on 63,5 miljoonaa euroa ja lainojen kokonaismäärä 43 miljoonaa euroa. Perustetun yhtiön arvioitu vuotuinen liikevaihto on 4,5 miljoonaa euroa ja käyttökate 3,6 miljoonaa euroa.

Uusia yhtiö lähtee heti lanseeraamaan Technopoliksen konseptin mukaisia yritys- ja kehityspalveluita. Kehityspalveluiden rahoituspalvelut sekä match making -palvelut ovat jatkossa Technopolis Ülemisten asiakkaille oiva kanava päästä kontaktiin kansainvälisen riskirahoituksen sekä Technopoliksen suomalaisten ja venäläisten yritysasiakkaiden kanssa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-